Christer

Har ett lugn nu mera.
 
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

25 december

Lugn

"Vi kan hitta lugn i ACA." BRB p 442

Vi kanske inte har upplevt vad vi tycker är ett lugn - vi ser det som något annat folk har, inte hos oss. Vi kanske inte ens vet vad stillhet är, än mindre vart du ska leta efter det, hur det känns?

Det kan vara bäst att börja med att undersöka vad vi tycker att stillhet kan vara. Kanske är det en magisk, fredlig känsla som helt engagerar någon 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Med denna känsla känner människor aldrig stress, rädsla eller ångest. Jo, det är en bra idé att tänka på, men vi vet att i hela vårt hjärta att det inte är verklighet.

En mer realistisk syn på stillhet är att tänka på det som kärnan av acceptans som redan ligger djupt inne i oss; något som vi ännu inte har utnyttjat eller kanske erkänt. Det kan vara liten, även liten nu. Men det kommer att växa. Vi lär oss att känna igen och känna små stunder av det i våra liv.

Med hjälp av vår ACA-grupp hittar vi lugn när vi accepterar vårt liv - förflutna och nutid, och lär oss att lita på framtiden. Som en del av detta skift i vår tankegång lär vi oss att lugn är uppnåelig. Vi förstår att vi inte känner det 24-7, men det kommer att vara tillräckligt för att förändra våra liv.

På den här dagen kommer jag att påminna mig om att jag redan har lugn i mig. Det är upp till mig att hjälpa till att växa genom att bygga upp acceptans och förtroende genom ACA-programmet.


Vi brukar ha möte i vår hemma grupp på tisdagar, fast i dag är lokalen som vi har det i stängt, så vi får tillfriskna hemma i kväll. Fast jag får finna ett lugn ändå. Jag vet att det finns andra grupper att gå till. Fast vår grupp i Rågsved är stängt i dag och nästa tisdag. Så den åttonde januari så är det första mötet i Rågsved. Då har den gruppen funnits i ett år. Jag satt i många veckor ensam. Fast jag satt lungt kvar och så kom det ett par till mötet,. Sedan har det fyllts på, nu är vi fyra-fem stycken som brukar träffas på tisdagar. Det är roligt när det kommer någon ny dit, fast det är ännu roligare när de kommer tillbaka.

Jag känner mig mycket lugnare i dag, fast det kan ju bero på att jag har flera gemenskaper att gå till. Fast det är ut av olika anledningar som jag går till dem. Fast allt sitter ändå ihop. Jag blev en alkoholist,eftersom mina föräldrar även hade sjukdomen i generna.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress