Christer

Sista dagen detta år
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

31 december

Slagorden

"Fortsätt komma tillbaka. Det fungerar!"

Det här är en underbar, enkel gammal slogan som vi hör i tillfrisknande, men vad betyder det? För nykomlingar kan det bara tyckas som en fin bismak. Men de av oss med viss erfarenhet av ACA vet att lite i taget, små mirakel som vi fortsätter att visa upp.

Kanske finner vi oss lättare, eller vi pratar med våra medresenärer med en större känsla av säkerhet. Vi börjar känna oss mindre ensamma eller unika i världen. Vi känner mindre skam att berätta för våra historier. Vi börjar tvivla och ta bort från delningar om familjesjukdom lärde oss att samordna. Vi kommer att få veta att vi är oskyldiga barn och att vi alla har en högre kraft av eget val. Vi börjar med att förlåta, förlåta oss för misstag som vi har gjort. Därmed inser vi att trots att vi har gjort misstag är vi inte misstag

Det här är några av de mirakel vi börjar uppleva helt enkelt genom att dyka upp. Vi gör vår del, vår högre kraft gör sin del. Våra ansträngningar läggas samman. Osynliga vågar av medkänsla, inte dömande, börjar tipsa till vår fördel. "Fortsätt komma tillbaka. Det fungerar!" betyder vad det säger. Mirakel kan och händer i detta program.

På denna dag kommer jag att lita på att mina handlingar i återhämtning är i hop samlande, och inget jag  slösar. Lite i taget, mina insatser lönar sig.


Jag är glad över att jag fann denna gemenskap och även lyckades att få ihop en grupp i min barndoms förort. Jag fann min egna nykterhet där. När jag jobbade i min egna nykterhet, så när jag arbetade i de stegen så börjar jag fundera på hur det kom sig att jag flydde in i alkoholen. 1997 drack hjagmin sista öl med alkohol i över 1%. Då hittade jag en grupp från AA i Rågsved där jag bodde i då och som jag är uppfödd i. Förra året så startade jag en grupp där. Så den åttonde januari så har vi det första mötet, och dessutom så firar vi gruppens ett års jubileum. När jag startade gruppen, så satt jag många tisdagar helt själv. När jag suttit i några veckor själv,så kom det lite folk. Vi är fortfarande en liten grupp, Men den har vuxit, nu kan vi vara tre, fyra stycken på mötena och det glädjer mig. Jag brukar säga att det är roligt när det kommer en nykomling, fast jag kan tycka att det är ännu roligare när de kommer tillbaka. Då vet jag att mötet kanske gav någonting och hen ville ha mera.

 

I dag är det sista dagen på detta år och jag vill önska alla som har läst min blogg ett underbart slut på detta år.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress