Christer

Finna glädjen
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

5 oktober

Njut av livet

"Vi lär oss hur man spelar och njuter av livet i ACA." BRB p.572

Många av oss som växte upp i alkohol- eller dysfunktionella hem hade lite tid eller möjlighet att leka. Inför vuxenkaos användes mycket av vårt tidiga liv i överlevnadsläge.

I ACA lär vi oss att levande liv i vår backspegel inte verkligen lever. Att förlora det förflutna gör det möjligt för oss att uppleva nutiden utan att blindas som håller oss från glädje.

Men när är glädjen? Det är inte något vi bara kan sitta och vänta på. Glädje är att söka. Det är överallt, men det måste hittas, det kommer inte att hitta oss. Vi måste öppna våra ögon, våra sinnen och våra hjärtan för att leta efter det.

Glädje att ge till andra utan förväntan om återkomst. Om vi kramar någon som behöver det eller att skydda och hjälpa en hemlös hund. När vi kan glädje åt andra gläds vi i våra egna liv.

På denna dag hittar jag glädjen som ligger runt mig, som bara väntar på att jag ska uppleva den.


 Jag brukar vara glad nu mera. Glad överatt jag lever, eftersom jag höll på att dö för över 23 år sedan på grund av konsekvenserna ut av mitt egna missbruk. Jag lyckades sluta att dricka och fly in i andra substanser 1997. Känner en glädje över att vara nykter och drogfri numera..Jag var ett glatt barn, vad jag tror. Jag lekte mycket för mig själv och det var inte ett sådant kaos när jag växte upp.  Fast det är klart att även jag drabbades ut pappas missbruk. Alla besvikelser som jag varmed om. Alla bråk med höga skrik och smällande i dörrar. Fast det har inte vart någond handgemäng. Inget våld,fastdet har ju ändå känts otryggt.

Nu är båda mina föräldrar borta och jag får bli min egna älskade förälder. Lära mig att tycka om mig själv. Vara glad  för alla glädjeämnen i vardagen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress