Christer

Även jag drabbades ut av sjukdomen
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

18 september

 

Läkning

"Att vara i ett ACA tolv stegsmöte var på en plats där jag utan att tala satt med andra som verkligen kände mig." BRB p.XVII

Allt vi visste var att våra liv inte fungerade. Mitt i dysfunktionen fann vi styrkan att nå ut för att hjälpa. Det föreslog att vår barndom fortfarande påverkar oss och att ACA kan vara en bra idé. Så vi tog ett hopp av tro och deltog i vårt första ACA-möte.

  Nästan omedelbart kände vi en känsla av bekvämlighet utan att verkligen veta vad den här gruppen handlade om. Vi började höra vad andra sa, det var som om de kände oss utan att faktiskt veta om oss. Vi insåg att vi alla hade liknande egenskaper som ett resultat av att de kom upp i dysfunktionell galenskap. Vi visste att vi hade kommit fram till en potentiell lösning för att så ofta känna sig ensam och annorlunda.

Vi fann att denna process av helande visade oss hur man växer inifrån och vi visste att vi var på rätt väg. Vi fann stor tröst i vetskapen att de 12 stegen ledde oss till andlig återhämtning och tillväxt. ACA hjälpte att hitta en väg ur isolering, rädsla och gränsernas besynnerlighet.

På denna dag kommer jag att minnas den känsla av säkerhet jag hittar i mitt möte. Jag vet att jag inte längre är ensam.


 

Ja i dag är det möte i min hemma grupp i Rågsved. Jag hoppas att det är fler som kommer på mötet. Jag mins det första mötet jag var på. Det var inne på Maria gruppen. Men det måste ha vart för 18 år sedan. Men jag hade ju vart i andra gemenskaper, eftersom jag tog efter mina föräldrars missbruk. Men jag nyktrade till i augusti 1997. Det var när jag arbetade i de stegen som jag funderade på hur det kom sig att jag fick den här sjukdomen. Fast det har jag andra gemenskaper att gå till.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress