Jag är inte ensam

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

31 juli

Isolering

"Vår erfarenhet visar att du inte kan återhämta dig i isolation." BRB s. 127

Många av våra barndomsminnen centrerar kring det isolerande som vi kände i våra hem när vi växte upp. Vi kanske har haft få eller ingen barndomsvänner. Att ha vänner kunde ha placerat oss i en position där de skulle vilja till vårt hus - och vi kunde inte riskera det.

Bristen på nära vänskap fördjupade sorg och ensamhet som vi redan stod inför regelbundet. Den ensamheten påverkade oss också som vuxna där många av oss kände en social pinsamhet som drev både beroende och isolering.

Vi upplevde känslan av att vara ensam, även i en folkmassa; och vi kände oss ensamma, även när vi var i ett förhållande. Rädsla för misslyckande, brist på förtroende och rädsla för övergivande förhöjda saker genom att leda många av oss att välja andra som också saknade färdigheter att ha ett hälsosamt förhållande.

Att delta i ACA-möten är det första steget i att bryta mönstret ensamhet och isolering. När vi fortsätter att komma tillbaka, förvånar vi oss för att höra våra egna berättelser som kommer ut ur andras mun i rummet. Vi inser att vi inte behöver vara ensamma i vår förtvivlan, vi har funnit människor som kommer att älska och acceptera oss, även innan vi kan älska och acceptera oss själva. I ACA är vi hemma, kanske för första gången i våra liv.

På den här dagen ska jag låta mina medresenärer röra mitt liv och veta att de kommer att stödja mig genom min resa.


Ja jag har ofta känt mig ensam, även fast jag växte upp i en stor familj. Med tre äldre bröder och en mamma & pappa. Ja i alla fall fram till jag blev 16 år. Jag har för mig att jag hade många barndoms kamrater. Men har jag någonsin haft någon riktig vän. Jag kam ibland känna mig störd. Funderar på min barndom. Jag hade ändå ingen dålig barndom, fast det var fattigt. Nog för att vi hade mat på bordet, och jag hade rena kläder. Men det var en kärlekslös barndom. Jag tog efter mina föräldrars sjukdom och flydde själv in i alkoholen. Blev själv alkoholist, men det har jag en annan blogg som jag skriver i. Min tolkning av den Strora Boken. Där jag skriver min tolkning ut av den Stora boken som AA:s grundare skrev 1939. Den här boken har hjälpt mig. Jag har vart nykter sedan 1997, men jag tar fortfarande en dag i taget. Precis som jag skrev i min andra blogg.