Ja även jag blev en
 
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 
 
 

30 april

Sjukdomen alkoholism

"Eftersom alkoholism är en familjesjukdom påverkas alla familjemedlemmar utan att behöva ta en drink. Med en fantastisk förutsägbarhet blir barnen beroende av att vara beroende av sig eller att gifta sig med ett beroende eller tvångsmässig person." BRB p. 13

  Vi kan ha varit medvetna om alkoholhaltens effekter på våra liv. Eller mer troligt nekade vi att deras sjukdom hade någon effekt på oss.

  Långsamt lyftes slöseriets slöjor som vi såg hur vi, liksom de eller inte, hade påverkats av sjukdomen, även om alkoholisten hade tagits bort från hemmet. Vi kan ha omedvetet hitta en ny och förbättrad alkoholhaltig personlighetstyp med vilken vi fortsätter det galna skapandet av åtskiljande.

   När vi deltar i ACA-möten, verkar vi ha en medfödd känsla att mötesplatsen är säker när vi talar ärligt om vad vi känner och upplever. Vi börjar se mönster och vanor i alla våra relationer - att dysfunktionen kan springa från våra läppar utan att vi ens märker det. Vi blir mer medvetna om de ohälsosamma val vi gör, både medvetet och omedvetet, och vi väljer olika alternativ.

  På denna dag erkänner jag att jag drabbades av familjesjukdomen alkoholism. Jag kommer att uppmärksamma de mönster och vanor som jag förnekat så att jag inte fortsätter att upprepa dem.


Ja pappa var en periodare, så han söp till ibland. Mamma var nog en storkonsument. Hon sa innan hon dog att även hon var en alkoholist. Fast jag tror att det berodde på att brorsan dog i sjukdomen och att även jag hade erkänt min sjukdom. Men eftersom jag läst mycket om alkoholism, så är jag en alkoholist om jag själv erkänner det. I dag så vet jag att jag har sjukdomen i mig, fast jag är nykter i dag. Det var 7926 dagar sedan jag frivilligt drack alkohol. Min pappa dog i alla fall nykter, han fick de sista tolv år i nykterhet.