Morfar var en absolutist
  Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 
 

31 augusti

Barnbarn av alkoholister

 

"Fler och fler människor identifierar sig som barnbarn av alkoholister. Tekniskt sett är dessa" GCoAs "ACA. De uppvuxen av föräldrar som passerade sjukdomen i familjen dysfunktion utan att ha alkohol i hemmet." BRB s.56, fotnot

  Några av oss har vandrat genom livet undrar varför vi hade så många problem. Våra barndom var inte fyllda med alkoholism eller missbruk. Och ändå var det ett mörkt moln över våra hem. Vi kunde inte prata öppet; vi kunde inte vara oss själva. Det var mycket förvirrande beteende. Vi fick straff som inte gav oss mening. Vi var tvungna att se upp för oss själva. Ibland var våra föräldrar tillgängliga, men ofta var de fulla av raseri eller förvirring, eller de verkade mentalt "ut checkade".

Första gången vi hörde reningslistan i ett möte relaterade vi till många av egenskaperna trots att ingen drack eller använde droger hemma. Vi kände behovet av att vara där. Vi hörde andra delar och insåg att ACA omfamnar oss alla, helt enkelt för att vi gick i dörren.

Arbete Steg En gav oss en möjlighet att rita ett släktträd. Vi såg snart sambandet: alkoholism och missbruk i tidigare generationer. Sjukdomen i familjen dysfunktion var som ett arv. Detta hjälpte oss att sluta undra på det vi tillhörde så att vi kunde fokusera på att återhämta sig.

På denna dag, även om jag inte kan identifiera var det kan ha varit missbruk i min familj, vet jag att jag tillhör det här programmet. Jag kommer att använda alla verktyg som är tillgängliga för mig att återhämta sig från min familjs inte så unika dysfunktion.


Min morfar var en absolutist, eftersom hans pappa var en alkoholist. Mamma sa innan  hon gick bort att hon var en alkoholist. Fast eftersom jag själv hde erkänt min alkoholist, så sa hon att hon var en alkoholist. Fast jag har svårt att se henne som en alkoholist. Fast jag har ju lärt mig att den enda som kan erkänna att hen är en alkoholist. Jag vet att jag är en sådan fast nykter sedan 1997. En dag i taget.