Blev själv sjuk
 

 Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

 

30 april

Sjukdomen alkoholism

"Eftersom alkoholism är en familjesjukdom påverkas alla familjemedlemmar utan att behöva ta en drink. Med en fantastisk förutsägbarhet blir barnen beroende av att vara beroende av sig eller att gifta sig med ett beroende eller tvångsmässig person." BRB p. 13

  Vi kan ha varit medvetna om alkoholhaltens effekter på våra liv. Eller mer troligt nekade vi att deras sjukdom hade någon effekt på oss.

  Långsamt lyftes slöseriets slöjor som vi såg hur vi, liksom de eller inte, hade påverkats av sjukdomen, även om alkoholisten hade tagits bort från hemmet. Vi kan ha omedvetet hitta en ny och förbättrad alkoholhaltig personlighetstyp med vilken vi fortsätter det galna skapandet av åtskiljande.

   När vi deltar i ACA-möten, verkar vi ha en medfödd känsla att mötesplatsen är säker när vi talar ärligt om vad vi känner och upplever. Vi börjar se mönster och vanor i alla våra relationer - att dysfunktionen kan springa från våra läppar utan att vi ens märker det. Vi blir mer medvetna om de ohälsosamma val vi gör, både medvetet och omedvetet, och vi väljer olika alternativ.

  På denna dag erkänner jag att jag drabbades av familjesjukdomen alkoholism. Jag kommer att uppmärksamma de mönster och vanor som jag förnekat så att jag inte fortsätter att upprepa dem.


Ja jag blev ju själv en alkoholist, men lyckades att sluta 1997 men den höll ju på att ta mitt liv 1995. Jag fick en stor hjälp ut av gemenskapen AA. Runt 2001 så skaffade jag en sponsor och han sa att jag skulle studera AA:s Stora bok. Jag håller ju fortfarande att läsa och studera denna bok. För jag får inte glömma bort att denna sjukdom är dödlig. Min pappa slutade att dricka 2000 och fick leva de sista tolv åren utan alkohol. Genom att ha studerat den Stora boken så kunde jag se att mamma nog var en storkonsument. Eftersom hon aldrig tog en återställare eller fick några alvarligare konsekvenser ut av sitt drickande. Hon gick bort för tre år sedan. Men hon sa att hon var alkoholist, men jag tror att hon sa det på grund av att jag har den sjukdomen, och att även min bror som gick bort 2016 på grund av den sjukdomen alkoholism.

Jag har ju lärt mig att jag bara kan vara nykter en dag i taget. Men jag har slutat att räkna dagarna nu. I dag så vill jag inte dricka någon alkohol. För jag vet att det bara kommer att leda till döden. Det såg jag ju 1995 som jag skrev ovan. Men jag överlevde med en hjärnskada som följd.