Jag är inte perfekt, fast vem är det?
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

31 januari

Andra Renings Listan

"Innan vi skriver mer detaljerat om den ursprungliga reningslistan måste vi notera att måsten hos de 14 egenskaperna har motsättningar. Vår erfarenhet visar att motsatserna är lika skadliga som motparten." BRB s.8

  Att övervinna utslag av familjen dysfunktion var lättare när vi tog en ärlig och balanserad syn på våra livserfarenheter. Att övervinna utslag av familjen dysfunktion var lättare när vi tog en ärlig och balanserad syn på våra livserfarenheter. De tvång och beroende-framkallande kunde inte godtas som vanligt. Någonstans, djupt inuti, visste vi att det fanns mer på de problem vi mötte än vad vi för närvarande var i kontakt med.

  Motsatserna Reningslistan gav några av oss resten av pusslet. Här var en beskrivning av hur vi kan ha utövat egenskaperna. Vi kunde se hur vi satte upp en oändlig rutschbana en resa mellan effekterna av vår barndom och hur det påverkat oss själva och andra idag.

  Lösningarna för båda listorna är samma steg och reparation. Att anta kraftlöshet, komma till troende, och vända vår vilja och våra liv över till vård av en högre makt, börjar alla på vägen till vårt andliga uppvaknande. Att erkänna vår kritiska inre förälder och skapa utrymme för våra påverkningar och ger oss makt att uppnå integration och helhet.

  På denna dag kommer jag att titta på både reningslistan och den motsatta reningslistan för att få en känsla av krafterna och mina effekter. Jag kommer att vara uppmärksam på lösningen, använda steget och reparera mig själv för att skapa integritet och helhet.


 

Ja här är reningslistan:

1)                         Vi blev isolerade och rädda för människor och myndighets siffror.

2)                         Vi blev godkännandesökare och förlorade vår identitet i processen.

3)                         Vi är rädda av arga människor och någon personlig kritik.

4)                         Vi blir antingen alkoholister, gifta oss med dem eller båda, eller hitta en annan tvångsspecialitet som en arbetsnarkoman för att uppfylla våra sjuka övergivningsbehov

5)                         Vi lever livet ur offrens synvinkel, och vi lockas av den svagheten i vår kärlek

och vänskapsrelationer.

6)                         Vi har ett överutvecklat huvudansvar, och det är lättare för oss att vara oroliga över andra än oss själva. Detta gör att vi inte kan titta för nära på våra egna fel etc.

7)                         Ökad skuld känslor när vi står upp för oss istället för att ge till andra.

8)                         Vi blir beroende av spänning.

9)                         Vi blir förvirrade om kärlek och medlidande och tenderar att "älska" människor vi kan känna "medlidande" för och "rädda".

10)                       Vi har "stoppat" dina känslor från vår traumatiska barndom och har förlorat förmågan att  känna eller uttrycka våra känslor för att det gör ont så mycket (Avslag).

11)                       Vi bedömer oss hårda och har en mycket låg  känsla av självkänsla.

12)                       Vi är beroende av personligheter som är rädda för övergivande och kommer att göra allt för att hålla fast vid ett förhållande för att inte uppleva smärtsamma övergivande känslor, som vi fick från att leva med sjuka människor som aldrig fanns emotionellt för oss.

13)                       Alkoholism är en familjesjukdom; vi blev para-alkoholister (medberoendet) och tog på sig egenskaperna hos den sjukdomen trots att vi inte nyttjade drycken.

14)                       Para-alkoholister (medberoende) är reaktorer snarare än aktörer.

Ja även jag blev en alkoholist, men lyckades sluta att dricka 1997. Så jag har inte druckit någon alkohol över 1 % detta århundrade. Mycket ut av de uppe på listan stämmer in på mig. Jag vill hela tiden göra allt perfekt. Fast det blir det inte, då blir jag arg på mig själv. Det var när jag arbetade i AA:s steg, jag kom fram till det sjunde steget och kände att jag var ju värdelös. Jag var kort och hade fått en hjärnskada och nu dessutom tjock. Fast jag är ju nykter. Jag kände ja jag duger ändå så som jag är. Då tänkte jag att jag startar en grupp på FB som heter Duger som jag är. För trotts att jag inte gör allt perfekt, eller att jag ser ut så som jag gör så duger jag så som jag är.