Ja jag blev en alkoholist
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

31 mars

Fjärde egenskapen

"Vi blir antingen alkoholistister, gifta oss med dem eller båda, eller hitta en annan tvångsspecialitet som en arbetsnarkoman för att uppfylla våra sjuka övergivningsbehov." BRB s. 12

  När vi först hörde den här egenskapen kan vi ha reflekterat över alla de relationer vi hade - de vi stödde ekonomiskt, eller de där vi fick stöd, men som behöll oss "under lås och nyckel". Det var brutna människor som vi försökte menade som "hade sådan potential" - varför brukade de använda den? Vissa av oss hade farliga partners, men när de tycktes älska oss var världen en kort stund en lycklig plats.

   Många av dessa relationer speglade vår barndom. Men vi visste inte att vi återupplevde det förflutna. Vi trodde att vi valde dessa människor ur normal attraktion som någon annan. Men det var vår normala, för vi lärde oss bara hur vi skulle relatera till tvångsmässiga, dysfunktionella människor.

   I ACA är det tröstande att hitta olika personer att relatera till - de som också har haft grova och tuffa relationer, men som väljer ett annat liv. Vi börjar se hur det är möjligt att relatera till dem i ett nytt sätt. Vi ser gränser som fastställs och upprätthålls. Vi hör sårbarheter som delas, och vi börjar känna oss bekväma och gör detsamma. Vi börjar lita på andra och vår Högre Makt, eftersom vi vet att vi nu kan förändra vårt mönster av självförstörande relationer.

På denna dag kommer jag att fokusera på min högre kraft och mig själv för att hitta mitt centrum. Detta kommer att hålla mig fokuserad så att jag kan relatera till andra på ett hälsosammare sätt.


Fast jag nyktrade till redan 1997. Jag höll ju på att dö på grund ut av mitt missbruk. Det var för en konsekvens ut av mitt missbruk. Redan 1995 så föll jag offer för en svår misshandel. Jag överlevde men fick en hjärnskada. Men jag lyckades faktiskt att sluta att drick alkohol. Mycket på grund ut av att jag började studera den Stora boken som var skriven ut av alkoholister för alkoholister.
Fast i den här gemenskapen är jag för att jag växte upp med föräldrar som var alkoholister. Båda mina föräldrar är borta. Men jag har ju även ett arv ut av dem. Men jag är ju mitt egna vuxna förälder nu mera. Har ju tyvärr inga egna barn. Det är det mest tråkiga. Men det berodde på att jag var en alkoholist som jag har skrivit ovan. Jag älskade alkohol mer än någon annan. Men det har jag ju skrivit om här uppe.