Att göra allt för andra
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

31 maj

People-pleaser

"Vi tror att vi kommer att vara säkra och aldrig överge om vi är" trevliga "och om vi aldrig visar ilska." BRB p. 11

  Vi gick överbord för att ge och ta hand om andra. Ingen frågade oss, men vi förväntade oss att de i sin tur skulle vårda, berömma och erkänna oss. Men varför ska andra förväntas gå ut ur deras sätt att uppfylla våra behov? När skrev de kontraktet vi hade i våra sinnen?

  Vi lär oss i återhämtning att det beröm, förtroende och vård vi behöver måste komma från oss själva. Att vara för fin så småningom får oss att känna sig arg, irriterande och orolig.

  När vi börjar uttrycka våra sanna känslor fokuserar vi på oss själva och riktar vår energi mot att identifiera och korrigera våra karaktärsdefekter. I stället för att fastna i vår trevlighet följer vi ACA-stegen i våra dagliga liv. Som ett resultat läker hjärtlig fred och tillfredsställelse oss och våra relationer, en dag i taget.

  Att förlita sig på vår Högre Makt gör att vi kan bli starkare andligt. Eftersom vi inte längre är beroende av andra för vår lycka ökar vårt självförtroende.

  På denna dag kommer jag att vara uppmärksam på hur lätt det kan vara att falla tillbaka till mitt People-pleaser läge. För att hjälpa mig att gå framåt och undvika utbrändhet. Jag kommer istället att förlita mig på min Högre Makt och min sponsor för att vägleda mig.


Jag har ju ingen sponsor,fast jag har en Högre kraft. Jag lämnar över till Hen varje dag.

 

”Gud, jag överlämnar mig till dig – för att du skall forma mig och göra med mig som du vill. Befria mig från mitt egos slaveri så att jag bättre kan utföra din vilja. Befria mig från mina svårigheter så att segern över dem kan bära vittnesbörd till dem jag vill hjälpa – om din kraft, din kärlek och ditt sätt att leva. Må jag alltid handla enligt din vilja!”

AMEN

Det är AA:s tredje stegs bön. Eftersom även jag blev en alkoholist. Alkoholism är en egostiskt sjukdom. Jag blev själv nykter 1997, runt 2003 så fann jag även ACA och även de har en tredje stegs bön.

Jag överlämnar detta till Gud.

Ja jag lämnar även över till min Högre kraft i dag för att se om det kommer någon till mötet klockan 12:30. Vi har  ett möte i Rågsveds folkets hus klockan 12:30. Nej frukost först.