Jag tror på ett nyktert liv
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

31 oktober

 

Felaktig tro

 

"Effekterna av verbalt och emotionellt missbruk är svåra att förstå eftersom vi aldrig tänkte att vi kunde utmana vad som var sagt till eller om oss förrän vi hittade ACA. Om vi ​​fick veta att vi var värdelösa eller okunniga som barn trodde vi det utan tvekan. "BRB p. 30

 

  För många av oss lärde vår vårdare oss i ord och handling att vi var värdelösa. När det inte fanns någon mat trodde vi att det var för att vi inte förtjänade någon. Vi var dåliga. Vi grät ensamma på våra rum, men så småningom lärde vi oss att inte gråta när vi såg att det gjorde oss mer sårbara. Vi drog oss tillbaka från våra kroppar och känslor tills ingenting fanns kvar utan förvirring.

  Traumat var fullständigt. Vi hade blivit bortdomnade zombies tvångssökande efter nästa chock för att påminna oss att vi fortfarande levde. Nu tillåter vi oss att bli arga på dem som skadade oss, och på andra som visste men ingenting gjorde. Vi skriver dagbok och pratar med vänner. Vi rasar, slår kuddar med brännbollsträ och skriker om vi måste, men vi håller inte allt inom oss längre.

  Vi släpper taget om den skuld vi lagt på oss själva. Vi vet att vi inte var orsaken till vad som hände. Nu väljer vi att vara med dem som validerar oss när vi pratar om vad som hände och släpper taget om dem som stirrar tomt när vi berättar om vår barndom. Vi trycker inte upp det i ansiktet på dem - vi släpper bara taget

  Bara för idag väljer jag att prata med dem som verkligen kan höra mig och släppa dem som inte kan det. Jag vet att jag är värde  full och förtjänar att ha omhändertagande människor i mitt liv.


Jag hade inte en så hemsk uppväxt. Fast jag tog efter mina föräldrars drickande. Jag drack till och med tillsammans med dem. Blev själv en alkoholist, men nyktrade till 1997. Med hjälp av att studera AA:s stora bok. Runt 2003 så började jag att se tillbaka på min egna uppväxt och fann ACA.

 

  Efter det så började jag även arbeta i deras steg. Startade även upp en grupp i förorten som jag växte upp i. Där jag även blev nykter 1997. Först har vi ett ACA möte klockan 12:30, fast jag sitter mest själv där och jobbar me ACA:s arbets bok. Efter det så har vi möte i AA. Så jag får se om jag kommer att sitta själv på Rågsveds folket hus då.