Sista inlägget för i år!

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

31 december

Slagorden

"Fortsätt komma tillbaka. Det fungerar!"

  Det här är en underbar, enkel gammal slogan som vi hör i tillfrisknande, men vad betyder det? För nykomlingar kan det bara tyckas som en fin bismak. Men de av oss med viss erfarenhet av ACA vet att lite i taget, små mirakel som vi fortsätter att visa upp.

  Kanske finner vi oss lättare, eller vi pratar med våra medresenärer med en större känsla av säkerhet. Vi börjar känna oss mindre ensamma eller unika i världen. Vi känner mindre skam att berätta för våra historier. Vi börjar tvivla och ta bort från delningar om familjesjukdom lärde oss att samordna. Vi kommer att få veta att vi är oskyldiga barn och att vi alla har en högre kraft av eget val. Vi börjar med att förlåta, förlåta oss för misstag som vi har gjort. Därmed inser vi att trots att vi har gjort misstag är vi inte misstag

  Det här är några av de mirakel vi börjar uppleva helt enkelt genom att dyka upp. Vi gör vår del, vår högre kraft gör sin del. Våra ansträngningar kan läggas samman. Osynliga vågar av medkänsla, inte dömande, börjar tipsa till vår fördel. "Fortsätt komma tillbaka. Det fungerar!" betyder vad det säger. Mirakel kan och händer i detta program.

  På denna dag kommer jag att lita på att mina handlingar i återhämtning är i hop samlande, och inget jag slösar. Lite i taget, mina insatser lönar sig.


Ja slagorden har hjälpt mig i mitt tillfrisknande i både mitt vuxna barn sjukdom och även min sjukdom alkoholism. Gör det enkelt är ett annat slag ord. Jag kan ha en förmåga att krångla till det. Men jag undviker att ta det första glaset. I dag på nyårsafton så är det många som super. Jag slipper det nu mera. Har många minnen i från min barndom när alkoholen flödade.