Vill att folk runt omkring mig mår bra
 
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

31 maj

People-pleaser

"Vi tror att vi kommer att vara säkra och aldrig överge om vi är" trevliga "och om vi aldrig visar ilska." BRB p. 11

Vi gick överbord för att ge och ta hand om andra. Ingen frågade oss, men vi förväntade oss att de i sin tur skulle vårda, berömma och erkänna oss. Men varför ska andra förväntas gå ut ur deras sätt att uppfylla våra behov? När skrev de kontraktet vi hade i våra sinnen?

Vi lär oss i återhämtning att det beröm, förtroende och vård vi behöver måste komma från oss själva. Att vara för fin så småningom får oss att känna sig arg, irriterande och orolig.

När vi börjar uttrycka våra sanna känslor fokuserar vi på oss själva och riktar vår energi mot att identifiera och korrigera våra karaktärsdefekter. I stället för att fastna i vår trevlighet följer vi ACA-stegen i våra dagliga liv. Som ett resultat läker hjärtlig fred och tillfredsställelse oss och våra relationer, en dag i taget.

Att förlita sig på vår Högre Makt gör att vi kan bli starkare andligt. Eftersom vi inte längre är beroende av andra för vår lycka ökar vårt självförtroende.

På denna dag kommer jag att vara uppmärksam på hur lätt det kan vara att falla tillbaka till mitt People-pleaser läge. För att hjälpa mig att gå framåt och undvika utbrändhet. Jag kommer istället att förlita mig på min Högre Makt och min sponsor för att vägleda mig.


Har försökt att översätta people-pleaser det blir människobehagare och det låter så konstigt. Har fått fram person som alltid är till lags för andra. Ja jag är nog en people-pleaser.Fast jag har blivit mycket bättre. Jag vågar nu mera säga nej. Men jag vill ju vara omtyckt också. Jag kan inte bli en sur och vresig gubbe som bara tänker på mig själv. Min fästmö tycker att jag är en egoist, fast jag har försökt att säga att jag är egocentriskt . Men för den skull behöver jag inte vara egoistiskt. Så frågan är: Är jag egoistisk eller en people-pleaser?

 

Ja jag vet att jag är sjuk, dels i medberoende, fast också i sjukdomen alkoholism, men nykter sedan 1997. Men hela min uppväxt och unga år så flydde jag in i alkohol och abdra drog missbruk. Så det bästa beslutet som jag tog, var att sluta dricka alkohol över 1% i augusti 1997.