Jag är inte ensam

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning

30 juni

Inte ensam

  "På vår resa behöver vi hjälp av en betrodd vän med kunskap om återhämtning." BRB p. 379

 

  ACA Stora Röda-boken berättar för oss att vi är utbildade med 72 årstider (18 år) av lärda överlevnadsförmåga som förvandlades till dysfunktionellt beteende som vuxna. Genom att känna till detta verkar det orimligt att förvänta sig total återhämtning vid några möten, några timmar med ACA-arbetsboken eller till och med att läsa ifrån omslag till omslag av Stora Röda Boken.

  I skilsmässans fall är det sagt att det tar ett år att komma till återhämtning för vart femte år av äktenskap. Om vi översätter det här formuläret till våra omständigheter för att lura vår ACA "Själsbristning”, blir det ännu mer förståeligt att återhämtning är en pågående process. Och det kan inte hända utan hjälp av vår Högre Makt och medresenärer som kan leda oss bort från år av frusna känslor.

  ACA-återhämtning har sina upp-och nedgångar, oavsett hur svårt vi arbetar på det. Så det är viktigt att veta att vi kan återfalla, precis som i andra tolv stegsprogram. Men ett ACA-återfall kan ta oss in i perioder av sorg och isolering. Detta blir mindre frekvent eftersom vi fortsätter att ge oss tillstånd att vara mänsklig och att göra misstag. Vi lär oss att lägga ner spegeln av hård självbedömning för att låta liv och omsättning vara i.

  På denna dag kommer jag att komma ihåg att återhämtning är en resa som jag inte behöver ta ensam. Jag kommer att lita på andra ACA-medlemmar som också söker sanningen för att hjälpa mig.


Jag är ju oftast ensam på mina ACA möten i Rågsved på söndagar. Fast jag har suttit och arbetat med ACA:s arbetsbok. Har kommit fram till steg fem och då behövs det ju en som jag kan dela med  mig till. Jag har nu fåt  Jag t kontak med en som jag kanske kan arbea med. Fast jag är lite osäker på mig själv. Jag får ha mer korrespondens med honom. Fast jag brukar inte ha problem med andra. Jag tror att det kommer att bli bra. Känner mig förhoppningsfull.
 Jag hoppas på att jag kan växa med hjälp ut av honom. Vi får väl höras och se var vi har varandra. Det kommer säkert bli bra
  Jag hoppas på att den stora röda boken kommer att bli översatt. Jag har ju verkligen studerat AA:s Stora bok. Men det är för min egna nykterhets skull. Har ju sluppit att dricka alkohol sedan augusti 1997.