Ensam är inte stark

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

29 april

Tradition Fyra

"Gruppen har frihet att göra misstag. Med andra ord har varje grupp rätt att göra fel. Och då blir deras beslut så delaktigt i tillväxtprocessen, både för mötet och i synnerhet för mötesmedlemmarna ." BRB p.511

  De orubbliga medlemmarna som börjar ett möte kan önska att någon skulle ge dem tummen upp under varje gång de fattar ett beslut. Ska vi öppna med lugn bön? Ska vi läsa reningslistan eller har problemet större inverkan? Tider vi ska hålla? Lägger vi pengar i hatten i slutet? Variationerna är oändliga. Varje grupp är självständig så länge som deras handlingar inte påverkar andra grupper eller ACA som helhet. Gruppen har frihet att skapa sin egen smak och mötesstil. Vissa kommer att gynna en stil som ligger tillbaka; andra kanske vill ha mer struktur. Valet är vad en grupp vill göra.

  ACA samarbetar med alla andra 12-stegsprogram, men vi sparar inte vårt budskap i processen. Vårt fokus är på återhämtning från effekterna av att vara uppväxt i en alkoholiserad eller dysfunktionell familj med hjälp av de 12 stegen och återhämtning. Oavsett vilket val en grupp gör framförallt, vi kommer ihåg vem vi är. Vi är vårt eget program, inte en förlängning av andra 12 stegsprogram.

  På denna dag kommer jag att respektera gruppens självständighet i mitt försök att bära ACA-meddelandet till det vuxna barn som fortfarande lider. Jag kommer att bidra till att fokusera ACA på återhämtning från effekterna av att vara uppväxt i en alkoholiserad eller dysfunktionell familj.


  Jag är ju med i en liten grupp i min barndomsförort Rågsved på söndagar. Fast oftast så har jag suttit själv. När det kommer nya så blir jag så nervös och skrämmer säkert iväg dem. Fast det är en person som har börjat att gå. Fast hen kommer väl också att sluta, om vi bara är två stycken som går på mötet jämt. Gruppen kanske ligger för långt ute i förorten. Fast jag kommer att koma på söndag. Hoppas på att jag slipper sitta själv där på Söndag. Det är ju på praktiska möten som vi ska bestämma om hur gruppen ska vara. Praktiska möten har vi den sista söndagen i månaden. Folkets hus i Rågsved har ju sommar stängt och då kommer gruppen att vara stängd. Jag kommer i alla fall att gå på mötet på Söndag i Rågsveds folkets hus klockan 12:30-13:45. Jag får se om det kommer att bli någon grupp eller om jag kommer att sitta där själv. 

 

Hoppas på att fler kommer sätter upp lappar på anslags tavlor.