Vet inte om vi gör något misstag

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

29 april

Tradition Fyra

"Gruppen har frihet att göra misstag. Med andra ord har varje grupp rätt att göra fel. Och då blir deras beslut så delaktigt i tillväxtprocessen, både för mötet och i synnerhet för mötesmedlemmarna ." BRB p.511

  De orubbliga medlemmarna som börjar ett möte kan önska att någon skulle ge dem tummen upp under varje gång de fattar ett beslut. Ska vi öppna med lugn bön? Ska vi läsa reningslistan eller har problemet större inverkan? Tider vi ska hålla? Lägger vi pengar i hatten i slutet? Variationerna är oändliga. Varje grupp är självständig så länge som deras handlingar inte påverkar andra grupper eller ACA som helhet. Gruppen har frihet att skapa sin egen smak och mötesstil. Vissa kommer att gynna en stil som ligger tillbaka; andra kanske vill ha mer struktur. Valet är vad en grupp vill göra.

  ACA samarbetar med alla andra 12-stegsprogram, men vi sparar inte vårt budskap i processen. Vårt fokus är på återhämtning från effekterna av att vara uppväxt i en alkoholiserad eller dysfunktionell familj med hjälp av de 12 stegen och återhämtning. Oavsett vilket val en grupp gör framförallt, vi kommer ihåg vem vi är. Vi är vårt eget program, inte en förlängning av andra 12 stegsprogram.

  På denna dag kommer jag att respektera gruppens självständighet i mitt försök att bära ACA-meddelandet till det vuxna barn som fortfarande lider. Jag kommer att bidra till att fokusera ACA på återhämtning från effekterna av att vara uppväxt i en alkoholiserad eller dysfunktionell familj.


  Vi kommer att ha ett praktiskt möte nästa söndag. Då ska vi läsa den femte Traditionen i från den Stora röda Boken. Vi brukar läsa ACA:s tradition för den månad som vi har framför oss. Så nästa söndag så är det: Varje grupp har endast ett huvudsyfte – att föra budskapet vidare till det vuxna barn som fortfarande lider. Jag lider inte längre ut av min uppväxt. Jag själv tog efter mina föräldrars vanor och började fly med alkohol. Men jag nyktrade till 1997, med hjälp ut av AA och deras stora bok. Jag går på AA möten och studerar ävn boken Leva nykter. Jag lever nu nykter med hjälp ut av 24 timmars principen.
 Vi får se hur många som kommer på mötet nästa söndag, men då är det som skrivet den femte traditionen. Vi var fem stycken på mötet igår och hoppas på flera nästa söndag klockan 12:30 i Rågsveds Folkets Hus.
 Vi har ju även ett möte för de som drabbades ut av samma sjukdom som våra föräldrar efter ACA mötet. Klockan 14:00 så är det ett AA möte. Jag struntade i det, eftersom jag ville hem och titta på fotboll. Det ångrar jag senare, eftersom mitt lag förlorade stort. Men jag hade som tur va ett möte senare i min hemma grupp i AA i Årsta kyrka klockan 17:00.
 Vi får se om det kommer att bli något möte i kväll. Jag har inte bestämt mig ännu.