Behöver arbeta med min självkänsla

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

30 september

Egenskap elva

 

"Vi bedömer oss hårt och har en mycket låg inställning av självkänsla." BRB s.15

  Många av oss upplevde vanligtvis kritiska tankar i våra huvuden i våra liv. Om någon föreslog att vi "tänk positiva tankar" försökte vi. Ibland gjorde det oss bättre, men det varade inte. Vi befann oss fortfarande fast och trodde den kritiska rösten inuti. Vi trodde att något måste vara fel med oss, men vi ville verkligen inte att andra skulle veta hur illa vi kände och hur svårt vi var på oss själva.

  När vi kom till ACA identifierade vi med egenskap 11 genast. "Ja, jag bestämmer mig definitivt hårt”, tänkte vi. "Men du menar att jag inte är ensam i den här förbannelsen? Du menar att jag inte måste skämmas för det här eftersom tusentals, om inte miljontals andra gör det också?"

  I detta program hittar vi hopp. Vi lär oss att det finns en lösning: att bli vår egen kärleksfulla förälder. Vi lär oss vad som är en kärleksfull förälder hjälp och börjar öva att reparera oss själva. Och precis som med alla föräldrakunskaper vet vi att det krävs övning för att få det rätt. Men det kan så småningom bli så naturligt som vår hårda självbedömning en gång var.

  På den här dagen kommer jag att öva att reparera mig själv med godhet och självkärlek. Detta inkluderar förlåtande av mig själv om jag glider och befinner mig självkritisk.


  Jag behöver vara snäll mot mig själv i dag. Jag föll ju ned i ett eget missbruk.Men jag lyckades bryta den 1997 med hjälp ut av AA och att arbeta i deras Steg och Traditioner. Det är en sluten blogg. Fast den är inte hemlig, om ni mejlar mig, så kan jag berätta om vilken lösen det är. Jag skriver ju för min egen skull. Men om någon har en fråga eller ett förslag så kan de ju kommentera mina inlägg där. Det är för att skydda anonymiteten för de som kommenterar.

 

  Jag själv har en dålig självkänsla. Jag stärkte mig förr med att få ett kemiskt mod. Det var därför som jag flydde med alkohol och andra sinnesförändrande substanser. Det är därför jag försöker att läsa AA:s tredje stegs bön varje morgon.

”Gud, jag överlämnar mig till dig – för att du skall forma mig och göra med mig som du vill. Befria mig från mitt egos slaveri så att jag bättre kan utföra din vilja. Befria mig från mina svårigheter så att segern över dem kan bära vittnesbörd till dem jag vill hjälpa – om din kraft, din kärlek och ditt sätt att leva. Må jag alltid handla enligt din vilja!”

Amen

  Det är på grund ut av mitt stora ego som jag läser den. Jag som är sjuk i alkoholism, behöver bli mindre egoistisk. Fast så länge som jag  struntar i det första glaset, så mår jag bra.

 I dag ska jag till bonusdottern med familj och äta kräftor. Ska bara hitta billiga kräftor.