Jag ärvde sjukdomen

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning

31 januari

Andra Renings Listan

"Innan vi skriver mer detaljerat om den ursprungliga reningslistan måste vi notera att måsten hos de 14 egenskaperna har motsättningar. Vår erfarenhet visar att motsatserna är lika skadliga som motparten." BRB s.8

  Att övervinna utslag av familjen dysfunktion var lättare när vi tog en ärlig och balanserad syn på våra livserfarenheter. Att övervinna utslag av familjen dysfunktion var lättare när vi tog en ärlig och balanserad syn på våra livserfarenheter. De tvång och beroende-framkallande kunde inte godtas som vanligt. Någonstans, djupt inuti, visste vi att det fanns mer på de problem vi mötte än vad vi för närvarande var i kontakt med.

  Motsatserna Reningslistan gav några av oss resten av pusslet. Här var en beskrivning av hur vi kan ha utövat egenskaperna. Vi kunde se hur vi satte upp en oändlig rutschbana en resa mellan effekterna av vår barndom och hur det påverkat oss själva och andra idag.

  Lösningarna för båda listorna är samma steg och reparation. Att anta kraftlöshet, komma till troende, och vända vår vilja och våra liv över till vård av en högre makt, börjar alla på vägen till vårt andliga uppvaknande. Att erkänna vår kritiska inre förälder och skapa utrymme för våra påverkningar och ger oss makt att uppnå integration och helhet.

  På denna dag kommer jag att titta på både reningslistan och den motsatta reningslistan för att få en känsla av krafterna och mina effekter. Jag kommer att vara uppmärksam på lösningen, använda steget och reparera mig själv för att skapa integritet och helhet.


Så som jag ser på renings listan, som jag tror är check lista:

 

1) Vi blev isolerade och rädda för människor och auktoritetsgestalter.
2) Vi blev bekräftelsesökare och förlorade vår identitet längs vägen.
3) Vi blir skrämda av arga människor och all personlig kritik.
4) Vi blir antingen alkoholister, gifter oss med en, eller båda delarna, eller också hittar vi någon
annan tvångspräglad personlighet, som till exempel en arbetsnarkoman, som kan uppfylla våra sjuka behov av att bli övergivna.
5) Vi lever livet utifrån ett offers perspektiv och är attraherade av denna svaghet i våra kärleks- och vänskapsrelationer.
6) Vi har en överutvecklad ansvarskänsla och det är lättare för oss att engagera oss i andra än i oss själva. Detta gör det möjligt för oss att inte titta alltför noga på våra egna fel, osv.
7) Vi får skuldkänslor när vi står upp för oss själva istället för att ge efter för andra.
8) Vi blev beroende av spänning.
9) Vi blandar ihop kärlek och medlidande och tenderar att ”älska” människor som vi kan ”tycka synd om” och ”rädda”.
10) Vi har tryckt ner känslorna från vår traumatiska barndom och förlorat förmågan att känna eller uttrycka våra känslor eftersom det gör så ont (förnekelse).
11) Vi dömer oss själva skoningslöst och har en mycket låg självkänsla.
12) Vi är beroendepersonligheter som är skräckslagna för att bli övergivna och som gör vad som helst för att hålla fast vid en relation för att slippa uppleva smärtsamma känslor av övergivenhet – något vi har fått från att ha levt med sjuka människor som aldrig var känslomässigt där för oss.
13) Alkoholism är en familjesjukdom. Vi blev ”med-alkoholister” och utvecklade karaktärsdragen hos sjukdomen, även om vi inte själva började dricka.
14) ”Med-alkoholister” reagerar snarare än agerar.
 
Det är många ut av sakerna som stämmer in på mig. Jag tror faktiskt att de flesta gör det. Men jag växte ändå upp i en rätt okej familj. Mamma var en storkonsument och pappa var en periodare. När jag själv blev äldre, så gjorde jag så som mina föräldrar. Jag började fly med alkohol. Jag hade öven alkoholist genen. Jag blev själv en alkoholist, höll till och med på att dö på grund av det. På grund av konsekvenserna ut av mitt missbruk 1995. Men jag överlevde den svåra misshandeln. Jag lyckades att bryta min alkoholism ett par år efter. Det första året efter den svåra misshandeln, så fick jag inte dricka någon alkohol. Fast nästan på dagen efter misshandeln, så var jag på flaskan igen. Men om sjukdomen alkoholism har jag en annan blogg. Där skriver jag om hur jag har studerat AA:s Stora bok. Jag är nu nykter sedan 1997, ja i alla fall spritfri.